Необходими продукти:
За тестото:
300 гр.масло, 300 гр.захар, 300 гр. брашно, 5 яйца, 2 ч.л. бакпулвер.
За пълнежа: 2 яйца, 60 гр. захар, 1 щипка сол, 125 гр. масло.
За глазурата: 200 гр. кувертюр от леко горчив шоколад.
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото , захарта, яйцата, брашното и бакпулвера пандишпаново тесто
2. Сипете ъестото в намазана с масло и поръсена с брашно правоъгълна форма за печене и печете в предварително загрята фурна. Оставете сладкиша леко да изстине. След това го извадете от формата и го оставете да изстине напълно.
3. За пълнежа разбийте на крем във водна баня яйцата със захарта и солта. Оставете сместа да изстине, като разбърквате.
4. Разбийте маслото на пяна и внимателно прибавете към него лъжица по лъжица яйчната смес, като разбърквате.
5. Разрежете сладкиша 2 пъти водоравно. Намажете всеки слой с крем и отново сглобете.
6. Разтопете кувертюра при ниска температура и намажете сладкиша отвсякъде.
За тестото:
300 гр.масло, 300 гр.захар, 300 гр. брашно, 5 яйца, 2 ч.л. бакпулвер.
За пълнежа: 2 яйца, 60 гр. захар, 1 щипка сол, 125 гр. масло.
За глазурата: 200 гр. кувертюр от леко горчив шоколад.
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото , захарта, яйцата, брашното и бакпулвера пандишпаново тесто
2. Сипете ъестото в намазана с масло и поръсена с брашно правоъгълна форма за печене и печете в предварително загрята фурна. Оставете сладкиша леко да изстине. След това го извадете от формата и го оставете да изстине напълно.
3. За пълнежа разбийте на крем във водна баня яйцата със захарта и солта. Оставете сместа да изстине, като разбърквате.
4. Разбийте маслото на пяна и внимателно прибавете към него лъжица по лъжица яйчната смес, като разбърквате.
5. Разрежете сладкиша 2 пъти водоравно. Намажете всеки слой с крем и отново сглобете.
6. Разтопете кувертюра при ниска температура и намажете сладкиша отвсякъде.