Необходими продукти:
за тестото:
85гр. леко горчив шоколад, 160 гр. брашно, 150 гр. масло, 5 яйца, 160 гр. захар, 1 ч.л. бакпулвер, 100 гр. леко горчив шоколад, 1 с.л. нес - кафе .
Необходими са около 30 формички за печене на мъфин.
за украса: 50 гр. кувертюр от леко горчив шоколад, 50 гр. бял кувертюр, 1 с.л. пудра захар.
1. Разтопете шоколада на водна баня
2. Разбийте маслото заедно със захарта и ванилията на пяна. Прибавете едно по едно яйцата. Прибавете и течния шоколад и разбъркайте.
3. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и го прибавете към тестото.
4. Поставете формите за печене върху тава и ги напълнете до една четвърт с тесто. Печете в предварително загрята фурна.
5. Стопете поотделно двата вида кувертюр. Сложете го поотделно в малки хартиени шприц форми и уркасете по 10 сладкишчета (мъфини) с бели и тъмни шоколадови ленти, а другите 10 с пудра захар.
за тестото:
85гр. леко горчив шоколад, 160 гр. брашно, 150 гр. масло, 5 яйца, 160 гр. захар, 1 ч.л. бакпулвер, 100 гр. леко горчив шоколад, 1 с.л. нес - кафе .
Необходими са около 30 формички за печене на мъфин.
за украса: 50 гр. кувертюр от леко горчив шоколад, 50 гр. бял кувертюр, 1 с.л. пудра захар.
1. Разтопете шоколада на водна баня
2. Разбийте маслото заедно със захарта и ванилията на пяна. Прибавете едно по едно яйцата. Прибавете и течния шоколад и разбъркайте.
3. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и го прибавете към тестото.
4. Поставете формите за печене върху тава и ги напълнете до една четвърт с тесто. Печете в предварително загрята фурна.
5. Стопете поотделно двата вида кувертюр. Сложете го поотделно в малки хартиени шприц форми и уркасете по 10 сладкишчета (мъфини) с бели и тъмни шоколадови ленти, а другите 10 с пудра захар.