За тестото:
200 гр. масло, 300 гр. захар, 4 яйца, 375 гр. брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 125 мл. портокалов сок, 1 с.л. настъргана кора от портокал.
За глазурата: 2 с.л. сок от портокал, 300 гр. пудра захар.
За поръсване: 50 захаросани парчета портокал.
Приготвяне:
1. Пригответе тесто от маслото, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, портокаловия сок и кората от портокал, както е описано в основната рецепта.
2. Намажете кръгла дълбока форма за кекс с отвор по средата. Сипете тестото и загладете повърхността.
3. Оставете сладкиша да изстине леко, след това го извадете от формата.
4. За глазурата разбъркайте пудрата захар с портокаловия сок. Намажете сладкиша.
5. Нарежете захаросаните парчета портокал на малки парченца и с тях поръсете още влажната глазура. Оставете да се втвърди.