Търсене в този блог

Андалузка сватбена торта

Необходими продукти:

За тестото:
200 гр. масло, 200 гр. захар, 1 щипка сол, 4 яйца, 250 гр. брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 3 с.л. ликьор кафе.

За крокана: 200 гр. захар, олио за намазване.

За пълнежа: 200 мл. мляко, 1 с.л. нес-кафе, 200 гр. пудра захар, 1 жълтък, 25 гр. какао на прах, 200 гр. меко масло. 

За украса: 200 гр. млечен шоколад, 16 рози от марципан, 1 с.л. пудра захар.

Приготвяне:
1. Стопете захарта, като я разбърквате. Оставете я леко да се карамелизира на слаба темепература. Изсипете в намазан с олио метален съд и оставете да се втвърди.
2. Счукайте на дребно крокана. 
3. Разбийте маслото заедно със солта и захарта на пяна. Прибавете едно по едно яйцата и разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно. 
4. Прибавете ликьора. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и прибавете към тестото. 
5. Прибавете счукания крокан към тестото. Намажете кръгла форма с отвор по средата с масло и поръсете с брашно. Сипете тестото, загладете и печете в предварително загрята фурна.  
6. Оставете сладкиша леко да изстине и го извадете от формата.
7. За пълнежа стоплете ликьора и разтворете вътре кафето. Оставете да изстине.
8. Разбийте на пяна жълтъка със 100 гр. пудра захар, сместа от кафе и ликьор и какаото на прах.
9. Разбийте на пяна маслото с останалата пудра захар. Прибавете разбитите жълтъци лъжица по лъжица към маслото.
10. Срежете на две места водоравно охладения венец. Намажете най-долния блат с една трета от масления крем. Поставете втория блат и го намажете отново с една трета от масления крем. Поставете последния пръстен отгоре, притиснете добре и с останалия маслен крем намажете венеца отвсякъде. Оставете го на студено.
11. Стоплете шоколада. Намажете на тънък пласт върху фолио с размери 30х40. След това навийте фолиото стегнато и оставете в хладилника.
12. Когато шоколадът отново се е втвърдил, махнете фолиото. Гарнирайте с направените по този начин къдри от шоколад тортата. 
13. Поставете марципановите рози отгоре върху сладкиша и поръсете всичко леко с пудра захар.