250 гр. масло
250 гр. захар
4 яйца
250 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1. Сложете маслото в съд и го разбийте на пяна.
2. Прибавете две трети от захарта и разбъркайте докато се разтвори напълно.
3. Разделете белтъците от жълтъците.
4. Прибавете жълтъците към маслото захарта и разбъркайте.
5. Смесете брашното с бакпулвера.
6. Прибавете към сместа от яйца и масло малко по малко и разбъркайте.
7. Разбийте белтъците на сняг с останалата захар.
8. Прибавете към сместа от яйца и масло малко по малко и разбъркайте.
9. Разбийте белтъците на сняг с останалата захар.
10. Една трета от белтъците на сняг разбъркайте с тестото.
11. Останалата част прибавете внимателно към тестото. След това обработвайте тестото, както е указано в отделните рецепти.