Необходими продукти:
За тестото:
150 гр.масло, 150 гр. захар, 1 пак. ванилия, 3 яйца, 150 гр. брашно, 75 гр нишесте, 1 ч.л. бакпулвер, 25 г. какао, 100 гр. смлени лешници, 4 с.л. мляко., 50 гр. настърган шоколад.
За пълнежа: 200 гр. орехова нуга.
За глазурата: 200 гр. кувертюр от леко горчив шоколад
Приготвяне:
1. За тестото разбийте на пяна маслото със захарта и ванилията на прах. Прибавете едно по едно яйцата.
2. Смесете брашното с нишестето, бакпулвера, какаото и ядките. Прибавете сместа към тестото, редувайки я с млякото.
3. Покрийте тава за печене с хартия, така че отпред да остане ръб, широк 5 см.. Прегънете хартията нагоре. Сипете тестото върху тавата, загладете.
4. Печете в предварително загрята фурна на средна скара. Извадете да се охлади, изтеглете хартията и разделете на две.
5. Стоплете нугата, така че да може да се маже. Намажете едната част на сладкиша с нея. Поставете другата половина отгоре. Още докато е топъл, намажете го на квадрати със страна 7 см., след това по диагонал на триъгълници.
6. Стоплете кувертюра и намажете с него ъглите на сладкиша.
За тестото:
150 гр.масло, 150 гр. захар, 1 пак. ванилия, 3 яйца, 150 гр. брашно, 75 гр нишесте, 1 ч.л. бакпулвер, 25 г. какао, 100 гр. смлени лешници, 4 с.л. мляко., 50 гр. настърган шоколад.
За пълнежа: 200 гр. орехова нуга.
За глазурата: 200 гр. кувертюр от леко горчив шоколад
Приготвяне:
1. За тестото разбийте на пяна маслото със захарта и ванилията на прах. Прибавете едно по едно яйцата.
2. Смесете брашното с нишестето, бакпулвера, какаото и ядките. Прибавете сместа към тестото, редувайки я с млякото.
3. Покрийте тава за печене с хартия, така че отпред да остане ръб, широк 5 см.. Прегънете хартията нагоре. Сипете тестото върху тавата, загладете.
4. Печете в предварително загрята фурна на средна скара. Извадете да се охлади, изтеглете хартията и разделете на две.
5. Стоплете нугата, така че да може да се маже. Намажете едната част на сладкиша с нея. Поставете другата половина отгоре. Още докато е топъл, намажете го на квадрати със страна 7 см., след това по диагонал на триъгълници.
6. Стоплете кувертюра и намажете с него ъглите на сладкиша.