Необходими продукти:
За тестото:
125 гр. сухар, 100 гр.масло, 150 гр. захар, 4 яйца, 100 гр. смлени бадеми, 2 с.л.брашно, 2 ч.л. брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 100 г. леко горчив шоколад, 2 с.л. ром
За глазурата: 100 гр. леко горчив шоколад, 25 г. кокосово масло
За украса: 50 гр.нарязани бадеми
Приготвяне:
1. Натрошете или смесете сухара фино
2. Разбийте маслото и захарта на пяна
3. Поставете яйцата едно по едно и разбърквайте, докато захарта се разтвори.
4. Смесете смлените бадеми със сухара, брашното и бакпулвера, прибавяйки ги по малко и разбъркайте.
5. Настържете шоколада на ситно и заедно с рома го прибавете към тестото. Сипете тестото в намазана с мазнина, поръсена с брашно продълговата форма и печете в предварително загрята фурна.
6. Оставете сладкиша да изстине във формата, след което го изсипете върху поставка и го оставете да изстине.
7. За глазурата стопете шоколада с кокосовото масло и намажете сладкиша.
8. Набодете нарязаните бадеми на равни разстояния върху сладкиша с глазура.
За тестото:
125 гр. сухар, 100 гр.масло, 150 гр. захар, 4 яйца, 100 гр. смлени бадеми, 2 с.л.брашно, 2 ч.л. брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 100 г. леко горчив шоколад, 2 с.л. ром
За глазурата: 100 гр. леко горчив шоколад, 25 г. кокосово масло
За украса: 50 гр.нарязани бадеми
Приготвяне:
1. Натрошете или смесете сухара фино
2. Разбийте маслото и захарта на пяна
3. Поставете яйцата едно по едно и разбърквайте, докато захарта се разтвори.
4. Смесете смлените бадеми със сухара, брашното и бакпулвера, прибавяйки ги по малко и разбъркайте.
5. Настържете шоколада на ситно и заедно с рома го прибавете към тестото. Сипете тестото в намазана с мазнина, поръсена с брашно продълговата форма и печете в предварително загрята фурна.
6. Оставете сладкиша да изстине във формата, след което го изсипете върху поставка и го оставете да изстине.
7. За глазурата стопете шоколада с кокосовото масло и намажете сладкиша.
8. Набодете нарязаните бадеми на равни разстояния върху сладкиша с глазура.