За тестото:
300 гр. масло, 250 гр. захар, 1 щипка сол, 4 яйца, 300 гр. брашно, 50 гр. нишесте, 2 ч.л. бакпулвер.
За отгоре: 1,5 кг. сливи ренглоти.
За поръсване с трохи: 300 гр. брашно, 180 гр. захар, 100 гр. смлени лешници, 200 гр. масло.
Приготвяне:
1. Измийте, подсушете сливите и ги почистете от костилките.
2. Пригответе пандишпанено тесто от маслото, захарта, солта, яйцата, брашното, нишестето и бакпулвера, както е описано в основната рецепта. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Загладете повърхността и поставете сливите върху тестото.
3. Омесете с ръце брашното, захарта, лешниците и маслото трохи и ги поръсете върху сливите. Печете в предварително загрята фурна на 200 гр. С.
4. Оставете да изстине и нарежете на парченца.