Необходими продукти:
За тестото:
125 гр. масло или маргарин, 125 гр. захар, 2 яйца, 250 гр. брашно, 1 с.л. мляко, 2 ч.л. бакпулвер.
За пълнежа: 0.250 мл. мляко, 1 пак ванилия, 60 гр. захар, 20 гр. нишесте, 2 жълтък, 150 гр. сметана
За глазурата: 300 гр. кувертюр от леко горчив шоколад.
За украса: парченца бадеми, шоколадови пръчици, настърган шоколад, различни видове украса за сладкиши.
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера и млякото тесто както е показано в основната рецепта.
2. Намажете с масло и поръсете с брашно тавичка (или формички за мъфини). Сипвайте тестото и печете в предварително загрята фурна. Извадете парчетата от формата.
3. За пълнежа направете от млякото, ванилията, захарта, нишестето и жълтъка крем ванилия.
4. Разбийте сметаната на сняг, разбъркайте крема до гладка маса и прибавете сметаната.
5. Направете кухини от долната част на сладкишите и ги напълнете с крем. От извадения материал направете трохи и с тях покрийте крема отдолу. Стопете кувертюра и покрийте сладкишите.