Необходими продукти:
За тестото:
200 гр.масло, 150 гр.захар, 150 гр. брашно, 4 яйца, 2 ч.л. бакпулвер, 200гр. смлени бадеми, 50 гр. настърган шоколад.
За пълнежа: 8 суп. л. желе от касис.
За глазурата: 4л. желатин, 200 г. прясно сирене, 100 гр. пудра захар, 200 мл. яйчен ликьор, 200 гр. разбита сметана.
За украса: 25 гр. счукам шам -фъстък.
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото , захарта, яйцата, брашното и бакпулвера маслено тесто
2. Добавете смлените бадеми и шоколада.
3. Сипете тестото в намазана с масло форма за торти и печете в предварително загрята фурна
4. Оставете сладкиша да изстине, след което го разрежете водоравно .
5. Разбъркайте желето от касис от гладка маса и намажете с половината долната част от блата.
6. Поставете другата част отгоре и с останалото желе намажете сладкиша отстрани.
7. Накиснете желатина в студена вода.
8. Разбъркайте до гладка маса прясното сирене с пудра захар и яйчения ликьор.
9. Изстискайте желатина, разтворете при средна температура и го прибавете в крема от яйчения ликьор.
10. Разбийте сметаната на сняг. Когато кремът от яйчен ликьор започне да се втвърдява, прибавете разбитата сметана.
11. Намажете сладкиша отвсякъде с крем и го оставете да се втвърди. След това украсете с ядките шам -фъстък.
За тестото:
200 гр.масло, 150 гр.захар, 150 гр. брашно, 4 яйца, 2 ч.л. бакпулвер, 200гр. смлени бадеми, 50 гр. настърган шоколад.
За пълнежа: 8 суп. л. желе от касис.
За глазурата: 4л. желатин, 200 г. прясно сирене, 100 гр. пудра захар, 200 мл. яйчен ликьор, 200 гр. разбита сметана.
За украса: 25 гр. счукам шам -фъстък.
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото , захарта, яйцата, брашното и бакпулвера маслено тесто
2. Добавете смлените бадеми и шоколада.
3. Сипете тестото в намазана с масло форма за торти и печете в предварително загрята фурна
4. Оставете сладкиша да изстине, след което го разрежете водоравно .
5. Разбъркайте желето от касис от гладка маса и намажете с половината долната част от блата.
6. Поставете другата част отгоре и с останалото желе намажете сладкиша отстрани.
7. Накиснете желатина в студена вода.
8. Разбъркайте до гладка маса прясното сирене с пудра захар и яйчения ликьор.
9. Изстискайте желатина, разтворете при средна температура и го прибавете в крема от яйчения ликьор.
10. Разбийте сметаната на сняг. Когато кремът от яйчен ликьор започне да се втвърдява, прибавете разбитата сметана.
11. Намажете сладкиша отвсякъде с крем и го оставете да се втвърди. След това украсете с ядките шам -фъстък.