Необходими продукти:
За тестото:
200 гр. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 4 с.л.мляко, 200 гр. масло, 2 яйца, 180 гр. захар, 1 щипка сол, 2 пак. ванилия.
За пълнежа: 10 листа желатин, 2 яйца, 100 гр. захар,1 пак. ванилия, 125 мл. портокалов сок, 5 с.л. ликьор "Амарето", 500 гр. сметана.
За украса: 2 с.л. какао на прах, 1 с.л. пудра захар.
Приготвяне:
1. Разбийте маслото заедно със захарта, ванилията и солта на пяна. Прибавете едно по едно яйцата и разбъркайте.
2. Смесете брашното с какаото и бакпулвера, пресейте и лъжица по лъжица прибавяйте към тестото. Най-накрая прибавете млякото.
3. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно отваряема форма за торти с димаетър 24 см. Загладете отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180С
4. Оставете сладкиша леко да се охлади, извадете го от формата и го поставете върху поставка, докато изстине напълно.
5. За пълнежа накиснете желатина студена вода.
6. Разделете яйцата. Разбийте желтъците с половината захар и ванилия на пяна. Прибавете портокаловия сок и ликьора "Амарето" и разбъркайте.
7. Изстискайте желатина, разтворете при ниска температура и го прибавете към жълтъците.
8. Разбийте белтъците с останалата захар на твърд сняг. Разбийте и сметаната.
9. Когато кремът от жълтъците започне да се желира, поставете едно след друго внимателно белтъците на сняг и сметаната.
10. Разрежете сладкиша водоравно един път. Долния блат намажете с една трета от крема "Амарето" и покрийте с втория блат. Леко притиснете. С останалия крем намажете тортата отстрани и я оставете в хладилника.
11. За украса пресейте какаото на прах и поръсете с него тортата. След това поръсете с пудра захар през ситото.
За тестото:
200 гр. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 4 с.л.мляко, 200 гр. масло, 2 яйца, 180 гр. захар, 1 щипка сол, 2 пак. ванилия.
За пълнежа: 10 листа желатин, 2 яйца, 100 гр. захар,1 пак. ванилия, 125 мл. портокалов сок, 5 с.л. ликьор "Амарето", 500 гр. сметана.
За украса: 2 с.л. какао на прах, 1 с.л. пудра захар.
Приготвяне:
1. Разбийте маслото заедно със захарта, ванилията и солта на пяна. Прибавете едно по едно яйцата и разбъркайте.
2. Смесете брашното с какаото и бакпулвера, пресейте и лъжица по лъжица прибавяйте към тестото. Най-накрая прибавете млякото.
3. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно отваряема форма за торти с димаетър 24 см. Загладете отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180С
4. Оставете сладкиша леко да се охлади, извадете го от формата и го поставете върху поставка, докато изстине напълно.
5. За пълнежа накиснете желатина студена вода.
6. Разделете яйцата. Разбийте желтъците с половината захар и ванилия на пяна. Прибавете портокаловия сок и ликьора "Амарето" и разбъркайте.
7. Изстискайте желатина, разтворете при ниска температура и го прибавете към жълтъците.
8. Разбийте белтъците с останалата захар на твърд сняг. Разбийте и сметаната.
9. Когато кремът от жълтъците започне да се желира, поставете едно след друго внимателно белтъците на сняг и сметаната.
10. Разрежете сладкиша водоравно един път. Долния блат намажете с една трета от крема "Амарето" и покрийте с втория блат. Леко притиснете. С останалия крем намажете тортата отстрани и я оставете в хладилника.
11. За украса пресейте какаото на прах и поръсете с него тортата. След това поръсете с пудра захар през ситото.