Необходими продукти:
За тестото:
200 гр. масло или маргарин, 200 гр. захар, 4 яйца, 400 гр. брашно, половин пакетче бакпулвер, 2-3 к. крушова есенция, 50 гр. какао на прах, 2 с.л. захар, 2-3 с.л. мляко.
За отгоре: 1 компот от круши, разрязани на половина, пудра захар за поръсване.
Приготвяне:
1. Разбъркайте на пяна омекналото масло или маргарин и захарта. Прибавете яйцата едно по едно.
2. Смесете брашното с бакпулвера и го прибавете към сместа. Отделете две трети от тестото. Намажете с мазнина и поръсете с брашно форма за торти. Сипете светлото тесто.
3. Смесете какаото на прах със захарта и заедно с млякото го прибавете към останалото тесто. Сипете шоколадовото тесто в шприц. Шприцовайте го на равни разстояния като капки в светлото тесто. При това накрайникът трябва да влиза до две трети в тестото. Не натискайте силно.
4. Печете в предварително загрята фурна. Извадете, оставете да изстине. и преди сервиране поръсете с пудра захар.
За тестото:
200 гр. масло или маргарин, 200 гр. захар, 4 яйца, 400 гр. брашно, половин пакетче бакпулвер, 2-3 к. крушова есенция, 50 гр. какао на прах, 2 с.л. захар, 2-3 с.л. мляко.
За отгоре: 1 компот от круши, разрязани на половина, пудра захар за поръсване.
Приготвяне:
1. Разбъркайте на пяна омекналото масло или маргарин и захарта. Прибавете яйцата едно по едно.
2. Смесете брашното с бакпулвера и го прибавете към сместа. Отделете две трети от тестото. Намажете с мазнина и поръсете с брашно форма за торти. Сипете светлото тесто.
3. Смесете какаото на прах със захарта и заедно с млякото го прибавете към останалото тесто. Сипете шоколадовото тесто в шприц. Шприцовайте го на равни разстояния като капки в светлото тесто. При това накрайникът трябва да влиза до две трети в тестото. Не натискайте силно.
4. Печете в предварително загрята фурна. Извадете, оставете да изстине. и преди сервиране поръсете с пудра захар.