Необходими продукти:
За тестото:
125 гр. масло, 100 гр. захар, 100 гр. марципан, 3 яйца, 3 с. л. лимонов сок, 150 гр. брашно, 50 гр. нишесте, 2 ч.л. бакпулвер.
За пълнежа: 1 компот от череши или вишни, или замръзени такива.
За изварената глазура: 150 гр.извара, 2 яйца, 1 с.л. пудра захар.
Приготвяне:
1. Разбийте маслото и захарта на пяна. Прибавете марципана и разбъркайте, докато се получи еднородна смес.
2. Поставете яйцата едно по едно и прибавете лимонения сок.
3. Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, пресейте и го прибавете към тестото лъжица по лъжица.
4. Поставете черешите в сито и оставете да се отцедят.
5. Сипете тестото в намазана с мазнина, поръсена с брашно отваряема форма за торти. Разпределете черешите върху тестото.
6. За глазурата разбъркайте до гладка маса изварата изварата заедно с яйцата и пудрата захар. Намажете върху черешите и печете сладкиша в предварително загрята фурна.
7. Извадете сладкиша, освободете от формата и оставете сладкиша да изстива върху поставка. Поръсете с пудра захар.
За тестото:
125 гр. масло, 100 гр. захар, 100 гр. марципан, 3 яйца, 3 с. л. лимонов сок, 150 гр. брашно, 50 гр. нишесте, 2 ч.л. бакпулвер.
За пълнежа: 1 компот от череши или вишни, или замръзени такива.
За изварената глазура: 150 гр.извара, 2 яйца, 1 с.л. пудра захар.
Приготвяне:
1. Разбийте маслото и захарта на пяна. Прибавете марципана и разбъркайте, докато се получи еднородна смес.
2. Поставете яйцата едно по едно и прибавете лимонения сок.
3. Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, пресейте и го прибавете към тестото лъжица по лъжица.
4. Поставете черешите в сито и оставете да се отцедят.
5. Сипете тестото в намазана с мазнина, поръсена с брашно отваряема форма за торти. Разпределете черешите върху тестото.
6. За глазурата разбъркайте до гладка маса изварата изварата заедно с яйцата и пудрата захар. Намажете върху черешите и печете сладкиша в предварително загрята фурна.
7. Извадете сладкиша, освободете от формата и оставете сладкиша да изстива върху поставка. Поръсете с пудра захар.