Необходими продукти:
за тестото:
300 гр. брашно, 300 гр. масло или маргарин, 5 яйца, 300 гр. захар, 2 ч.л. бакпулвер, 100 гр. леко горчив шоколад, 1 с.л. нес - кафе .
за напояване: 125 мл бяло вино, 3 с.л. ром, 50 гр. пудра захар
за украса: 250 гр. сметана, 1 с.л. захар, 100 гр. леко горчив шоколад
1. Пригответе от маслото, захарта, яйцата, брашното и бакпулвера тесто.
2. Стопете кувертюра на ниска температура, смесете с нес-кафето и когато истине, го прибавете към тестото.
3. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно отваряема форма за торта и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. Разбъркайте виното с рома и пудрата захар.
5. Напоете готовия сладкиш с виното, докато е топъл и оставете сладкиша леко да се охлади. След това го извадете от формата и го поставете върху поставка, докато изстине напълно.
6. Разбийте сметаната със захарта и втвърдителя на сняг и намажете с него тортата.
7. Настържете шоколада и поръсете тортата.
за тестото:
300 гр. брашно, 300 гр. масло или маргарин, 5 яйца, 300 гр. захар, 2 ч.л. бакпулвер, 100 гр. леко горчив шоколад, 1 с.л. нес - кафе .
за напояване: 125 мл бяло вино, 3 с.л. ром, 50 гр. пудра захар
за украса: 250 гр. сметана, 1 с.л. захар, 100 гр. леко горчив шоколад
1. Пригответе от маслото, захарта, яйцата, брашното и бакпулвера тесто.
2. Стопете кувертюра на ниска температура, смесете с нес-кафето и когато истине, го прибавете към тестото.
3. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно отваряема форма за торта и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. Разбъркайте виното с рома и пудрата захар.
5. Напоете готовия сладкиш с виното, докато е топъл и оставете сладкиша леко да се охлади. След това го извадете от формата и го поставете върху поставка, докато изстине напълно.
6. Разбийте сметаната със захарта и втвърдителя на сняг и намажете с него тортата.
7. Настържете шоколада и поръсете тортата.