Търсене в този блог

Маслено тесто

250 гр. брашно
125 гр. масло
1 яйца
65 гр. захар
1 щипка сол

1. Пресейте брашното. Направете в средата кладенче. 
2. Нарежете маслото на парчета. Разпределете ги в гръг върху брашното около кладенчето.
3. Разбийте яйцето в една чаша, сипете го в кладенчето.
4. Захарта и солта поръсете върху брашното.
5. Разбъркайте всички продукти, докато напълно поемат брашното. 
6. Размесете с ръце.
7. Оформете топче. Завийте го във фолио и го оставете за 30 мин. на студено
8. Като се охлади размесете още веднъж. Обработвайте го както е показано в рецептите.
Това тесто може да се запазва 8-10 дни в хладилник, добре опаковано във фолио.