Необходими продукти:
За тестото:
200 гр.масло, 200 гр.захар, 200 гр. брашно, 4 яйца, 100 гр. нишесте, , 2 ч.л. бакпулвер, 1 пак. ванилия.
За пълнежа: 0,5 л. мляко, 1 пак. ванилия, 120 гр. захар, 40 гр. нишесте, 4 жълтъка, 250 гр. масло, 125 гр. желе от касис
За украса: 2 с.л. счукани ядки шам -фъстък, череши от сладко
Приготвяне:
1. Пригответе тесто от маслото, захарта, ванилията, яйцата, брашното, нишестето и бакпулвера,
2. Намажете и поръсете кръгла форма за печене с отвор в средата или форма за кекс. Сипете вътре тестото и печете в предварително загрята фурна
3. След като се изпече, извадете го от формата за печене и оставете да изстине.
4. Направете маслен крем от мляко, ванилия, захар, нишесте, жълтък и масло
5. Разрежете сладкиша водоравно на четири части. Най-долния пръстен намажете с желе. Поставете отгоре втория пръстен и леко натиснете. Намажете с една четвърт от масления крем. Поставете отгоре третия пръстен и отново намажете с четвърт от масления крем. Поставете последния пръстен отгоре и с останалата една четвърт от масления крем намажете сладкиша отстрани.
6. Поръсете Венеца с ядките шам-фъстък. Шприцовайте останалия маслен крем на розички отгоре върху венеца. Украсете с черешите.
За тестото:
200 гр.масло, 200 гр.захар, 200 гр. брашно, 4 яйца, 100 гр. нишесте, , 2 ч.л. бакпулвер, 1 пак. ванилия.
За пълнежа: 0,5 л. мляко, 1 пак. ванилия, 120 гр. захар, 40 гр. нишесте, 4 жълтъка, 250 гр. масло, 125 гр. желе от касис
За украса: 2 с.л. счукани ядки шам -фъстък, череши от сладко
Приготвяне:
1. Пригответе тесто от маслото, захарта, ванилията, яйцата, брашното, нишестето и бакпулвера,
2. Намажете и поръсете кръгла форма за печене с отвор в средата или форма за кекс. Сипете вътре тестото и печете в предварително загрята фурна
3. След като се изпече, извадете го от формата за печене и оставете да изстине.
4. Направете маслен крем от мляко, ванилия, захар, нишесте, жълтък и масло
5. Разрежете сладкиша водоравно на четири части. Най-долния пръстен намажете с желе. Поставете отгоре втория пръстен и леко натиснете. Намажете с една четвърт от масления крем. Поставете отгоре третия пръстен и отново намажете с четвърт от масления крем. Поставете последния пръстен отгоре и с останалата една четвърт от масления крем намажете сладкиша отстрани.
6. Поръсете Венеца с ядките шам-фъстък. Шприцовайте останалия маслен крем на розички отгоре върху венеца. Украсете с черешите.