За тестото:
100 гр. масло, 125 гр. захар, 2 яйца, 150 гр. брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 1 щипка сол, 1 пак. ванилия, 50 гр. нишесте.
За отгоре: 1 компот от круши.
За заливка: 2 яйца, 2с.л. захар, 1 ч.л. смлян джинджифил, 1 пак. ванилия на прах, 1 щипка цол, 125 мл. мляко.
Приготвяне:
1. Разбийте маслото заедно със захарта, солта и ванилията на пяна.
2. Прибавете едно по едно яйцата и разбъркайте, докато захарта се разтвори.
3. Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, пресейте и го прибавете към тестото.
4. Сипете тестото в намазана с мазнина, поръсена с брашно отваряема форма за торти.
5. Сложете крушите в цедка и оставете да се отцедят добре. След това нарежете на дължина на парчетата.
6. Разпределете крушите върху тестото под формата на венец и запечете в предварително загрята фурна за 30 мин.
7. За заливката разбъркайте на пяна яйцата заедно със захарта, джинджифила, ванилията и солта. Прибавете млякото.
8. Залейте сладкиша и печете още 20 -30 мин.
9. Оставете сладкиша леко да се охлади, освободете от формата и оставете да изстива върху поставка.