Търсене в този блог

Нормански ябълков сладкиш

Необходими продукти:

За тестото:
300 гр. масло, 250 гр. захар, 300 гр. брашно, 50 гр. нишесте,  2 ч.л. бакпулвер, 2 с.л.(калвадос)  ябълкова ракия,  4 яйца, 1 щипка сол.

За отгоре: ябълки от компот

За формата за печене: Масло за намазване на формата, брашно за поръсване, 50гр. тънко нарязани бадеми за поръсване.

За украса: 1 ч.л. канела и 1 с.л. захар.

Приготвяне:
1. Пригответе от маслото, захарта, солта, яйцата, брашното, нишестето и бакпулвера тесто. Прибавете ябълковата ракия.
2. Сипете ябълките в цедка и оставете да се отцедят.
3. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Разпределете ябълките върху тестото, поръсете с бадемите и печете в предварително загрята фурна.
4. Оставете сладкиша върху поставка да изстине.
5. Смесете канелата със захарта и поръсете сладкиша.