Необходими продукти:
За тестото:
300 гр. масло, 250 гр. захар, 300 гр. брашно, 50 гр. нишесте, 2 ч.л. бакпулвер, 2 с.л.(калвадос) ябълкова ракия, 4 яйца, 1 щипка сол.
За отгоре: ябълки от компот
За формата за печене: Масло за намазване на формата, брашно за поръсване, 50гр. тънко нарязани бадеми за поръсване.
За украса: 1 ч.л. канела и 1 с.л. захар.
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото, захарта, солта, яйцата, брашното, нишестето и бакпулвера тесто. Прибавете ябълковата ракия.
2. Сипете ябълките в цедка и оставете да се отцедят.
3. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Разпределете ябълките върху тестото, поръсете с бадемите и печете в предварително загрята фурна.
4. Оставете сладкиша върху поставка да изстине.
5. Смесете канелата със захарта и поръсете сладкиша.
За тестото:
300 гр. масло, 250 гр. захар, 300 гр. брашно, 50 гр. нишесте, 2 ч.л. бакпулвер, 2 с.л.(калвадос) ябълкова ракия, 4 яйца, 1 щипка сол.
За отгоре: ябълки от компот
За формата за печене: Масло за намазване на формата, брашно за поръсване, 50гр. тънко нарязани бадеми за поръсване.
За украса: 1 ч.л. канела и 1 с.л. захар.
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото, захарта, солта, яйцата, брашното, нишестето и бакпулвера тесто. Прибавете ябълковата ракия.
2. Сипете ябълките в цедка и оставете да се отцедят.
3. Сипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Разпределете ябълките върху тестото, поръсете с бадемите и печете в предварително загрята фурна.
4. Оставете сладкиша върху поставка да изстине.
5. Смесете канелата със захарта и поръсете сладкиша.