Необходими продукти:
За тестото:
200 гр. масло или маргарин, 200 гр. захар, 3 яйца, 100 гр. брашно, 100 гр. нишесте, 1 ч.л. бакпулвер,
За пълнежа: 0.5 мл. мляко, 1 пак ванилия, 120 гр. захар, 40 гр. нишесте, 1 жълтък.
За глазурата: 100 гр. пудра захар, 1 белтък, 200 гр. шоколадов кувертюр.
За украса: парченца бадеми, шоколадови пръчици, настърган шоколад, различни видове украса за сладкиши.
Приготвяне:
1. Пригответе тесто от маслото, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера и нишестето, както е показано показано в основната рецепта.
2. Покрийте форма за печене с хартия за печене или намажете с масло и брашно. Разпределете тестото отгоре и загладете повърхността. Печете в предварително загрята фурна. Оставете да изстине и извадете от тавичката.
3. Направете ванилов крем от мляко, ванилия, захар, нишесте и жълтък.
4. Разрежете сладкиша на две части. Намажете едната половина с ванилов крем. Поставете другата половина отгоре, притиснете леко. Разрежете на 16 малки парчета.
5. Разбийте до гладка маса пудрата захар и белтъка и намажете половината от сладкишчетата за чай.
6. Поставете кувертюра да се разтопи и намажете останалите парчета от всички страни. Украсете още течните сладкиши за чай с бадеми и други различни украси за сладкиши.
За тестото:
200 гр. масло или маргарин, 200 гр. захар, 3 яйца, 100 гр. брашно, 100 гр. нишесте, 1 ч.л. бакпулвер,
За пълнежа: 0.5 мл. мляко, 1 пак ванилия, 120 гр. захар, 40 гр. нишесте, 1 жълтък.
За глазурата: 100 гр. пудра захар, 1 белтък, 200 гр. шоколадов кувертюр.
За украса: парченца бадеми, шоколадови пръчици, настърган шоколад, различни видове украса за сладкиши.
Приготвяне:
1. Пригответе тесто от маслото, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера и нишестето, както е показано показано в основната рецепта.
2. Покрийте форма за печене с хартия за печене или намажете с масло и брашно. Разпределете тестото отгоре и загладете повърхността. Печете в предварително загрята фурна. Оставете да изстине и извадете от тавичката.
3. Направете ванилов крем от мляко, ванилия, захар, нишесте и жълтък.
4. Разрежете сладкиша на две части. Намажете едната половина с ванилов крем. Поставете другата половина отгоре, притиснете леко. Разрежете на 16 малки парчета.
5. Разбийте до гладка маса пудрата захар и белтъка и намажете половината от сладкишчетата за чай.
6. Поставете кувертюра да се разтопи и намажете останалите парчета от всички страни. Украсете още течните сладкиши за чай с бадеми и други различни украси за сладкиши.