За тестото:
125гр. масло, 80 гр. захар, 3 яйца, 150 гр. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. канела, половин ч.л. млян карамфил, 1с.л. ром
За отгоре: 2 с.л. пудра захар.
Приготвяне:
1. Разбийте маслото заедно със захарта на пяна. Прибавете едно по едно яйцата и разбърквайте, докато захарта се разтвори.
2. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и го прибавете към тестото. Прибавете и подправките и рома и разбъркайте.
3. Поставете 20 хартиени форми за печене върху тава и ги напълнете с приблизително по 1 с.л. тесто. Печете в предварително загрята фурна на средната решетка.
4. Оставете сладкишчетата да се охладят, освободете от формите и ги сервирайте поръсени с пудра захар.