За тестото:
125гр. масло, 125 гр. захар, 2 яйца, 200 гр. брашно, 2 ч.л. бакпулвер.
За отгоре: 500 гр. синьо и бяло грозде, 2 с.л. нарязани бадеми.
За поръсване: 2 с.л. захар
Приготвяне:
1. Пригответе от маслото, захарта, яйцата, брашното и бакпулвера пандишпанено тесто, както е описано в основната рецепта.
2. Сипете тестото в намазана с масло поръсена с брашно отваряема форма за торти с диаметър 24 см. , загладете повърхността и печете в предварително загрята фурна.
3. Измийте гроздето, почистете и подсушете. Разпределете върху тестото така, че да остане малък свободен ръб.
4. Посипете ръба с бадеми и печете сладкиша в предварително загрята фурна.
5. Оставете сладкиша да се охлади леко във формата, извадете и поръсете през сито с пудра захар.