За тестото:
500 гр. брашно, 250 гр. масло, 250 гр, захар, 250 гр, смлени бадеми, 2 яйца, 3 с.л. мляко, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. канела.
1 белтък, 200 гр. конфитюр от малини, 1 жълтък, 1 с.л. вода.
Приготвяне:
1. Омесете тесто от нарязаното на парчета масло, захарта, смлените бадеми, яйцата, млякото, бакпулвера и канелата. Оставете тестото завито в хладилника за около 30 мин.
2. След това разточете тестото върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 3 мм. Изрежете от тестото кръгчета с диаметър около 3 мм. Изрежете от тестото кръгчета с диаметър около 6 см. На половината от кръгчетата направете в средата отвор с диаметър 2 см..
3. Поставете целите кръгчета върху покрита с хартия за пачене тавичка и намажете с четчица ръбовете на сладките с белтък. Отгоре поставете пръстените..
4. Разбъркайте конфитюра до гладка маса и поставете по половин чаена лъжичка в средата на сладките. Набраздете ръбовете и намажете с разбития с вода жълтък.
5. Печете в предварително загрята фурна до леко порозовяване.